Belterületi útfejlesztés Hosszúhetényben

2023/09/26

Hosszúhetény Község Önkormányzata 60 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BA1 Belterületi közutak fejlesztése elnevezésű pályázat kiíráson. A 60 millió forint összköltségvetésű projekt keretein belül a Kossuth Lajos és a Kisújbánya utcák egyes szakaszain útburkolat felújítást valósít meg A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával, a Széchenyi Plusz program keretében valósul meg.

Hosszúhetény Község Önkormányzata, a település belterületén a 927, 1032/2, 1630/2, 1622, 1676 hrsz. területeken fekvő gyűjtő utak felújítását valósítja meg, amelynek keretében a két útszakaszön összesen mintegy 900 méter hosszúságban teljes burkolatcsere valósul meg.

A projekt Hosszúhetény belterületén valósul meg és a tervezett fizikai befejezési határideje 2026.05.30.

A projekt célja a település, valamint a közigazgatásához tartozó kiemelt turisztikai jelentőségű Kisújbánya infrastruktúrájának javítása, felújítása tekintettel útszakasz erősen leromlott állapotára.

A projekt megvalósulása a településközpont és a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek, valamint a településhez kapcsolt Kisújbánya jobb megközelíthetőségéhez a kapcsolódó lakóterületeknek fizikai elérhetőségének a javulásához.

További információ kérhető:

Pál Attila, ügyvezető

Hosszúhetényi Településüzemeltetési NKft.

elérhetőség: +36304476576; uzemeltetes@hosszuheteny.hu